Oči su oduvijek bile najvažniji dio našeg lica i zato im poklonite posebnu pažnju. Poklonite si guste i lijepe trepavice i izgledajte odlično u svakoj prilici.

  1. Koja je razlika između umjetnih trepavica i ekstenzija? Za razliku od umjetnih trepavica koje uglavnom dolaze u obliku ljepljive trake koja se pričvršćuje uz sam korijen prirodnih trepavica, ekstenzije se lijepe pojedinačno, dakle jedna po jedna, na svaku od vaših prirodnih trepavica. Umjetne trepavice su teške i mnoge ih žene zbog toga nevoljko nose.
  2. Koliki je vijek trajanja ekstenzija? Životni vijek prirodnih trepavica je 30-60 dana, varira od osobe do osobe, i sukladno tome je potrebno doći na nadogradnju trepavica.
  3. Je li ugradnja trepavica bolna? Ne, apsolutno je bezbolna. Prva ugradnja traje oko 2 sata (nadogradnja kraće), i za to se vrijeme možete lijepo odmoriti.
  4. Je li ljepilo kojim se ugrađuju ekstenzije opasno za oči? Ne, riječ je o medicinskom, antialergijskom ljepilu koje je sasvim sigurno, čak i kod osoba koje imaju osjetljive oči.
  5. Mogu li se ekstenzije ugraditi vlastoručno? Nikako. Ne postoje ekstenzije za ‘kućnu uporabu’. Ugradnju vrše isključivo specijalno obučene osobe u kozmetičkim salonima.
  6. Smije li se na ekstenzije nanositi maskara i može li se na oči nanositi ostatak šminke? Osobi koja ugradi ekstenzije, maskara zapravo više nije potrebna jer oči izgledaju prekrasno 24 sata na dan. Ukoliko netko baš želi koristiti maskaru, treba pripaziti da nije vodootporna i da se nanosi isključivo na vrhove trepavica. Ostatak šminke se nanosi uobičajenom metodom, jedino je bitno da se kod skidanja šminke ne koriste preparati koji sadrže ulja jer otapaju ljepilo. Uvijač za trepavice se ne smije koristiti.
  7. Mogu li osobe koje nose leće ugraditi ekstenzije trepavica? Apsolutno.
  8. Kako se održavaju ekstenzije? Jako je bitno da ekstenzije ne dolaze u kontakt s vodom 12 sata nakon ugradnje kako bi se ljepilo kompletno posušilo. Iz istog razloga ne preporučuje se predug boravak u saunama. Nema posebnih uputa za njihovu njegu, osim da se ne trljaju agresivno. Dolazak na nadopunu je individualan, ali preporučuje se svaka 3-4 tjedna.
  9. Oštećuje li ugradnja ekstenzija prirodne trepavice? Ovo je jedna od najvećih predrasuda zbog koje se mnoge žene teško odlučuju za ovaj postupak. Ekstenzije ni na koji način ne oštećuju prirodne trepavice i, jednom kada se osoba odluči prestati s nadogradnjama, prirodne trepavice nisu ništa kraće nego što su bile prije prve ugradnje. Doduše, ekstenzije su toliko prekrasan dodatak i nije se teško naviknuti na njih. Mnoge se žene nakon njihove ugradnje smatraju preporođenima (prestaju koristiti maskaru, a njihove su trepavice kontinuirano glamurozne) no, jednom nakon prestanka nošenja ekstenzija, upravo zbog navike, može se činiti kao da su prirodne trepavice kraće nego prije ugradnje.
Facebook0
INSTAGRAM
Nazovite
Upute